Рейдера із забороненої партії кума Путіна розшукують за спробу великої крадіжки землі



Читать на русском

Рейдера із забороненої партії кума Путіна розшукують за спробу великої крадіжки землі
Рейдера із забороненої партії кума Путіна розшукують за спробу великої крадіжки землі

Депутат-забудовник Дмитро Ісаєнко ховається від НАБУ.

Об этом сообщает Правда РУ

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили спробу незаконного заволодіння землею та майном "Держбудкомбінату" та оголосили підозру чинному нардепу, пише Українська правда .

Про підозру повідомлено народному депутату (за даними джерела УП, йдеться про представника забороненої ОПЗЖ Дмитра Ісаєнка), екс-керівника Управління справами Апарату ВРУ – керуючого справами (за даними УП – Едуарду Багдасаряну) та колишніх посадових осіб держпідприємства (колишні директор та колишні директор та держпідприємства) .

За даними слідства, на початку 2020 року у нардепа Ісаєнка виник план заволодіти ділянкою, на якій розташовувався "Держбудкомбінат", щоб надалі збудувати там житловий комплекс.

Для цього він вступив у змову із працівниками держпідприємства та тодішнім заступником керівника Апарату ВРУ Багдасаряном, до сфери управління якого входило згадане держпідприємство.

Екс-директор ДП усупереч закону та без погодження парламенту провів аукціон для укладання інвестиційного договору на забудову земельної ділянки. У ньому перемогла підконтрольна нардепу-організатору схеми компанія.

У укладеному інвестиційному договорі розмір пайової участі держпідприємства визначили у сумі близько 300 млн₴ Водночас, як встановили НАБУ та САП, реальна вартість ділянки та майна становила понад 525 млн₴

Згодом підозрювані планували знести будівлю та знищити майно комбінату нібито через їхню застарілість та несправність, а також скоротити працівників держпідприємства. Їхнім планам завадив накладений у серпні 2021 року за клопотанням НАБУ та САП арешт на земельну ділянку. Завдяки цьому його забудову вдалося запобігти, зазначають антикорупціонери.

Дізнавшись про початок досудового розслідування, особи робили дії для уникнення відповідальності. Зокрема, вони планували звернутися до місцевої прокуратури із заявою про скоєння злочину та провести "необхідні" експертизи, які б підтвердили відсутність складу злочину, що в результаті призвело б і до закриття провадження, яке розслідують детективи НАБУ, зазначає прокуратура.

У НАБУ зазначають, що з огляду на суспільний резонанс публікують частину розсекречених негласних слідчих (розшукових) дій у цій справі.

За клопотанням сторони обвинувачення на вказану ділянку Вищим антикорупційним судом накладено арешт.

Двом особам — екс-заступнику керівника Апарату ВРУ та екс-працівнику ДП повідомлено про підозру у порядку ст. 135 ст. 278 КПК України, оскільки їхнє місцезнаходження не встановлено, йдеться у повідомленні.

Ісаєнко став депутатом у 2019-му році. У парламент пройшов від "Опозиційної платформи – За життя". Коли партію ОПЗЖ заборонили, а фракція у парламенті переформатувалась, Ісаєнко перейшов до депутатської групи "Відновлення України".

Источник: Криминал РУ