ЄС і Польща започатковують ініціативу з пошуку викрадених рашистами українських дітей



Європейська комісія та Польща започатковують ініціативу щодо пошуку українських дітей, яких рашистські військові незаконно вивезли з окупованих територій України.

Об этом сообщает Редакция

Про це повідомила речниця Єврокомісії Дана Спінант на брифінгу у Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"За оцінками, з початку вторгнення російські війська відправили тисячі українських дітей до Росії. Викрадення українських дітей – це велика соціальна проблема, трагедія та злочин", — сказала Спінант.

"Саме тому разом із Польщею ми запускаємо цю ініціативу за підтримки агентств ООН. Мета – об’єднати сили для збору доказів, щоб знайти викрадених дітей, а відповідальні за злочини були притягнуті до відповідальності", — додала речниця.

Вона зазначила, що детальна інформація про ініціативу буде представлена за кілька днів.

Нагадаємо, у новому пакеті санкцій запроваджені обмеження проти осіб, які причетні до викрадення українських дітей і вивезення їх до Московії.

Вранці 24 лютого рашистська Московщина розпочала повномасштабну війну проти України.

По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі було завдано ракетних ударів, а війська московитів перейшли кордон під Харковом, Києвом, Херсоном, Черніговом і Сумами.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави піднято по тривозі. Кацапи розпочали інтенсивний обстріл підрозділів ЗСУ, українська армія дає відсіч російським військам.

В екстреному режимі працює Рада національної безпеки та оборони. Введено військовий стан. Україна офіційно направила позов проти Московії до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Під час війни рашисти обстрілюють та знищують об’єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Також рашисти влаштовують геноцид українців у захоплених населених пунктах та масово ґвалтують жінок та дітей.

Веніамін Цвєтков


Источник: Устав