РФ могла зібрати до 600 танкерів у "тіньовому флоті", щоб обходити санкції, - Bloomberg



Читать на русском

РФ могла зібрати до 600 танкерів у "тіньовому флоті", щоб обходити санкції, — Bloomberg
РФ могла зібрати до 600 танкерів у "тіньовому флоті", щоб обходити санкції, — Bloomberg

Кількість танкерів у російському "тіньовому флоті" може становити до 600 штук, з яких 400 — перевізники сирої нафти. РФ використовує їх, аби обходити міжнародні санкції.

Об этом сообщает База компромата

Про це повідомляє Bloomberg.

"Скласти воєдино точний розмір "тіньового флоту" практично неможливо, оскільки відомості про власників і приналежність більшості окремих судів до Росії охоплені таємницею", — йдеться у матеріалі.

Зазначається, що загальна кількість суден може становити 600 штук, з яких 400 — перевізники сирої нафти. В окремому порядку деякі судновласники називають цифру дещо нижчою — від 10% до 12% світового танкерного флоту.

Bloomberg повідомляє, що минулого року на розширення "тіньового флоту" паливних танкерів було витрачено понад 850 мільйонів доларів. Крім того, майже 1,4 мільярда доларів було інвестовано у судна для перевезення сирої нафти. Лондонська компанія EA Gibson Shipbrokers нарахувала не менше 38 суден для перевезення палива, що належать зареєстрованим у Росії компаніям.

"Фактична цифра, ймовірно, буде вищою, оскільки важко відстежити офшорні компанії, які мають велику кількість судів. Крім того, після вторгнення в Україну було продано понад 100 танкерів до країн, які не входять до G7 чи Європейського Союзу", — додали Bloomberg.

Источник: Компромат