Бригада полковника Вдовиченка знищила "еліту" російської армії під Києвом (ВІДЕО)

Бригада полковника Вдовиченка знищила "еліту" російської армії під Києвом (ВІДЕО)


Бригада полковника Вдовиченка знищила

Під керівництвом полковника Олександра Вдовиченка 72 окрема механізована бригада ЗСУ імені Чорних Запорожців знищила "еліту" російських військ, хоча співвідношення сил було приблизно один до десяти на користь окупантів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Радіо Свободу".

Тоді, під час боїв за Київ та Київщину, "усі дні були важкі: дим, сморід, тіла на вулицях, стогони", пригадує полковник ЗСУ Олександр Вдовиченко на позивний "Словʼян". А якось по рації замість підлеглого йому взагалі доповів російський солдат: "У вас всі "200", здавайтеся, укропи".

Та українські захисники не здалися. На подив численних військових аналітиків та попри прогнози низки іноземних розвідників, вони не лише стримали, а й відбили та розгромили російські сили. Зокрема й у битві за Мощун, село, що стало воротами до української столиці. Воротами, які зуміли стримати навалу.

Завдяки чому "неочікуваним і потужним союзником" сил оборони України тоді стала річка Дніпро? Готувалися чи ні ЗСУ до повномасштабного нападу російських військ, та за яким принципом побудували оборону Київщини? Та як минули не 2, а 10 років війни для полковника ЗСУ Олександра Вдовиченка? Чому він вважає, що пережив кілька битв-"сталінградів", і за яких умов, каже, психіка не витримує – "навіть метал плавиться, що вже казати про людей?". На ці запитання полковник Вдовиченко відповідає у своєму інтерв’ю.

Нагадаймо, що підприємства, які виробляють дрони, зможуть отримувати від держави грант, що покриватиме 80% вартості їхнього проєкту.