Японія передасть Україні "ґрунтову броню" для енергетичної інфраструктури



Читать на русском

Японія передасть Україні

Японія передасть Україні " ґрунтову броню" для енергетичної інфраструктури

Україна отримає від Японії 1800 габіонів, які будуть використовуватися для фізичного захисту об’єктів критичної інфраструктури в різних областях України. 320 з них — уже доставлені.

Про це повідомляє Міненерго.

"Ви щоденно захищаєте важливі об’єкти та продовжуєте працювати попри удари Росії. Я радий бачити, що перші габіони, які в Японії ми називаємо "Ґрунтова броня", уже прибули до вас. Ці габіони довели свої високі противибухові якості та використовуються японськими Силами Самооборони. Позиція Японії щодо підтримки вашої країни не похитнеться, і ми продовжуватимемо підтримувати Україну та її народ до перемоги і надалі", — заявив посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, раніше Україна від Японії отримала автотрансформатори, газові турбіни та допомогу у захисних спорудах. Також Японія є партнером України у реалізації Формули миру президента Володимира Зеленського, важливими складовими якої є енергетична, радіаційна та ядерна безпека.

Відомо, що отримані габіони будуть розповсюджені по всіх лінійно-виробничих управліннях Оператора ГТС України. Особливо важливими вони будуть у прифронтових регіонах.

Решту габіонів Оператор ГТС отримає найближчим часом. Захисні споруди будуть встановлюватися одразу після прибуття на об’єкти для посилення захисту від можливих ворожих атак.