Олександр Фельдман веде криптобізнес із росіянами



Українець Олександр Фельдман (Alex Feldman), який представляється як CEO проекту у сфері криптобізнесу A4 finance, є аферистом, який працює з російськими спільниками. Про це редакція 368.media дізналася у ході проведення власного розслідування.

До речі, ніякого Фельмана не існує — це недостовірне прізвище Олександра Северенчука, який після початку війни якимось чином часто залишає український Львів і з’являється то в Іспанії, то в Німеччині та на Лазурному узбережжі, де почав пропонувати свій шахрайський проект місцевим бізнесменам, а також рекламувати його серед російськомовного населення. Часто його фіксують у Москві.

Сервіс офіційно розпочав свою роботу у третьому кварталі 2021 року. Юридичної інформації на сайті немає, документів також. При цьому користувачі мають можливість ознайомитися з керівництвом та співробітниками компанії. На сайті є їх фото та імена: Alex Feldman (CEO), Max Dovolnyy (CMO), Boguslav Gradovskyi (Lead Developer), Nikita Kolotilo (PHP Developer) та ін. У професійній мережі LinkedIn Фельдман показує себе як людина без досвіду роботи, A4 це його перший проект. До війни він був звичайним криптовалютним міняйлом.

Як ми з’ясували, вони всі, окрім українця Фельдмана, з Росії та Білорусі. Відгуки про A4 finance (a4.finance) ви можете побачити суперечливі. Хтось нахвалює цей проект, хтось вважає це звичайною пірамідою, яка прикривається криптовалютною діяльністю. Але відповісти на запитання – що це таке можна без особливих зусиль. Юридична адреса у фірми відсутня, телефон та пошта також.

Більшість відверто дешевого і маленького сайту, який, по суті, є візитівкою, зайнята самолюбуванням і малюванням красивих цифр і графіків. Це все має переконати нас у тому, що ми зможемо заробляти хороші гроші.

Екосистема А4 відкриває нові можливості у МЕТА всесвіту, NFT та DeFi. Тут нам нададуть новітні інструменти для хеджування ризиків. Ми зможемо збільшувати свої активи незалежно від напряму ринку, а також брати участь у DeFi стейкінгу A4 та торгувати NFT без комісії. Що для цього потрібно? Приєднатися до цієї екосистеми, а зробити це можна шляхом придбання місцевого токена, який так і називається – А4.

Як ви, напевно, вже зрозуміли, стверджується, що він працює не тільки в DeFi, а й у модному сьогодні всесвіті NFT. Як це зазвичай буває тут дуже мало фактів. Переважно лише вихваляння та обіцянки мало не халяви. Також слід зазначити, що жодної юридичної інформації тут немає. Проект повністю анонімний, і приналежністю до криптоспільства це пояснити не можна. На даний проект не підписано жодної відомої людини, пов’язаної з криптовалютами. Його ніхто не рекламує, навпаки – вважають, що він проблемний та відверто лівий.

Ще одним цікавим способом розкручування аферистів стало залучення до проекту білоруського блогера Влада А4 Папери. Він зробив кілька роликів для ютуб-каналу, але після згадки про нього є лише на сайті та в соцмережах. Нижче представлена фотографія Фельдмана та блогера.

Аферисти пропонують нам пропонують купити токен A4. Він розвивається на блокчейн Binance Smart Chain, що тут вважають очевидною перевагою, хоча це твердження можна сміливо заперечувати. Прибутковість, звісно ж, обіцяється високою. Всіляко намагаються переконати нас у тому, що це дуже перспективна монета, що вона зростатиме, стейкінг просто чудовий – 0,2-0,3% на добу. Однак надійна екосистема пропонує більш виразні умови. Крім того, у неї дійсно має бути хороший токен. А ціна А4 вже практично на нулі. Виходить, що проект є лавкою.

Крім того, Фельдман активно співпрацює з росіянами, що є предметом інтересу БЕБ, СБУ та Офісу генпрокурора, тому що кошти, одержані від цієї схеми, можуть бути використані для фінансування держави-терориста. Про це опосередковано свідчить той факт, що компанія Фельдмана буде представлена на конференції в Москві осені. Редакція звертає увагу Держприкордонслужби України на питання щодо незаконного перетину кордону Фельдманом.