СБУ затримала ексрегіонала, якого підозрює в наведенні авіабомб на Сумщину

СБУ затримала ексрегіонала, якого підозрює в наведенні авіабомб на Сумщину


Підозрюваному загрожує довічне ув’язнення за державну зраду

Служба безпеки України затримала колишнього члена забороненої в Україні «Партії регіонів». Чоловіка підозрюють в тому, що він збирав інформацію для ударів РФ керованими авіабомбами по нових лініях оборони на прикордонні Сумської області, повідомила СБУ 8 квітня.

«Під час розвідувальної вилазки він намагався встановити точні координати військового об’єкта ЗСУ, щоб скоригувати по ньому ворожий авіаудар. У ході затримання у зловмисника вилучено мобільний телефон, з якого він намагався відправити агресору фото та геолокацію потенційної «цілі», – вказано у повідомленні.

За даними слідства, затриманим виявився колишній член місцевої філії забороненої «Партії регіонів»: «Після деокупації Сумщини він був дистанційно завербований кадровим співробітником ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності на території області».

СБУ вважає, що чоловік і раніше приховано фотографував військові об’єкти та фіксував їхні координати.

Підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення за державну зраду.

Раніше Державне бюро розслідувань повідомляло, що розслідує 2 150 кримінальних проваджень щодо підозрюваних у злочинах проти національної безпеки України. Зокрема 1 633 кримінальних проваджень за фактом державної зради.

Форум