У Білому домі виступили проти голосування про підтримку Ізраїлю без допомоги Україні



Читать на русском

У Білому домі виступили проти голосування про підтримку Ізраїлю без допомоги Україні

У Білому домі виступили проти голосування про підтримку Ізраїлю без допомоги Україні

В адміністрації президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена не підтримали голосування про допомогу Ізраїлю без виділення коштів для України, яке відбудеться вже наступного тижня. Там звинуватили республіканців у Палаті представників у цинізмі.

Про це сказано в офіційній заяві прессекретарки Карін Жан-Пʼєр щодо останнього республіканського законопроєкту, оприлюдненій на сайті Білого дому. Вона наголосила, що адміністрація Байдена протягом кількох місяців працювала з двопартійною групою сенаторів над угодою про національну безпеку.

Вона має забезпечити безпеку південного кордону США, а також підтримку Україні та Ізраїлю. У той час, коли політики наблизилися до ухвалення остаточного тексту, республіканці в Палаті представників вирішили запропонувати "свій останній цинічний політичний маневр". Йдеться про їхній законопроєкт про прискорення виділення Ізраїлю 17,6 мільярдів доларів безпекової допомоги без допомоги Україні.

"Безпека Ізраїлю має бути священною, а не політичною грою. Ми рішуче виступаємо проти цієї витівки, яка не сприяє забезпеченню безпеки кордону, не допомагає народу України захиститися від агресії Путіна та відмовляє у наданні гуманітарної допомоги мирним жителям Палестини, більшість з яких жінки та діти, яку підтримали ізраїльтяни, відкривши шлях під’їзду", – заявила Жан-Пʼєр.

Вона наголосила, що республіканці Палати представників повинні працювати двопартійно над цими нагальними питаннями національної безпеки, як це роблять адміністрація та Сенат.