Перейменування вулиць у Миколаєві: як долучитися

Перейменування вулиць у Миколаєві: як долучитися


У Миколаєві тривають громадські обговорення щодо перейменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків тощо. Голосування проводиться у формі консультацій з громадськістю.

Про це повідомили у Миколаївській міській раді та закликали всіх жителів долучитися до голосування.

Зокрема, висловити свою думку можна трьома способами:

  • онлайн на платформі e-DEM за посиланням (https://consult.e-dem.ua/consultations/857)
  • в туристично-інформаційному центрі (з собою мати паспорт та посвідку з місця проживання). Як проголосувати дивіться у відео.
  • написати на електронну пошту Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.. Необхідно надати свої дані та свій варіант топоніма зі списку з поясненнями.

У мерії наголосили, що анонімні голосування не прийматимуться.

Громадські обговорення триватимуть до 24 червня 2024 року.

"Закликаємо всіх миколаївців не залишатися осторонь та запрошуємо висловити свою позицію одним із зазначених способів", — йдеться у повідомленні.

У Миколаєві вулицю Декабристів у Заводському районі пропонують перейменувати на честь українського поета, автора пісень, блогера, волонтера, учасника російсько-української війни Гліба Бабича. Він загинув разом з трьома побратимами біля міста Ізюм підірвавшись на протитанковій міні у 2022 році.

В Очакові три вулиці отримають нові назви. Їх перейменують на честь військовослужбовців, які захищали країну від збройної агресії рф.

Також у селищі Врадіївка колоніальних назв позбулися 11 вулиць. Натомість там з’являться вулиці імені Леоніда Каденюка, Пилипа Орлика, Григорія Сковороди, а також вулиця Січових Стрільців та Миколаївська.

Миколаївська область посідає друге місце серед південних регіонів України за кількістю вулиць, які слід перейменувати у рамках деколонізації країни.