Кулеба про ППО для України: Відчуваю, що б’юся об стіну



patriot

Україна сподівається отримати якнайшвидше від партнерів і союзників щонайменше сім батарей Patriot для посилення своєї оборони. Про це в інтерв’ю The Washington Post заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

За словами Кулеби, його команда ідентифікувала більше ніж 100 доступних Patriot – деякі сусідні країни мають більше ніж одну батарею, яка охороняє порт або летовище.

Глава зовнішньополітичного відомства висловив розчарування в питанні відсутності швидкого реагування союзників та наголосив на необхідності залучення усіх можливих ресурсів для захисту України від агресії.

“Я відчуваю, що б’юся об стіну власною головою, хоча я дипломат, а це означає, що мушу розбирати стіну по цеглинці. Але оскільки така дипломатія не працює, мені хочеться вдаритися об стіну. Я просто не розумію, чому цього не відбувається”, – заявив Кулеба.

Міністр також засумнівався в тому, що у всій армії США немає жодної запасної батареї Patriot, яка не стоїть на бойовому чергуванні, і яку не можна віддати Україні