У ЗСУ пояснили, чому для окупантів критично важливий Часів Яр



У ЗСУ пояснили, чому для окупантів критично важливий Часів Яр

У ЗСУ пояснили, чому для окупантів критично важливий Часів Яр

Російські окупаційні війська намагаються захопити Часів Яр, щоб у перспективі розвинути свій наступ у Донецькій області. Без контролю над цим містом ЗС РФ не зможуть просунутися далі, на Краматорськ і Костянтинівку.

Про це повідомив Олег Калашніков, офіцер пресслужби 26-ї артилерійської бригади ім. Романа Дашкевича. Він виступив в ефірі телемарафону "Єдині новини" вранці в неділю, 5 травня.

Ведучий ефіру зазначив: Часів Яр – це панівна висота в регіоні. Він запитав, чи можливий, теоретично, активний рух окупантів уперед на цій ділянці без контролю над Часовим Яром.

"Ні, не можливий. На цьому напрямку, на локаціях Костянтинівського, Краматорського напрямків, на сьогодні на цих напрямках неможливе просування ворога, якщо Часів Яр буде триматися", – відповів військовий.

Лінія фронту в районі міста Часів Яр uriqtriqqeiqxqant

Олег Калашніков

Калашніков додав, що останніми днями противник продовжує штурмові дії на східній лінії фронту в районі Бахмута. Ситуація складна, але Сили оборони тримаються.

Окупанти максимально використовують особовий склад. Механізовану складову вони бережуть більше, ніж людей.

Спікер Оперативного командування "Хортиця" Назар Волошин зі свого боку зазначив, що на напрямку Часового Яру Росія зосередила до 20-25 тисяч окупантів. Про це військовий розповів у ефірі телемарафону.

Бахмутський напрямок. Карта

Карта боїв у районі Часового Яру