Власне виробництво дронів та готовність оборонних споруд : Зеленський провів Ставку



Володимир Зеленський

Сьогодні, 2 травня,Президент України Володимир Зеленський провів засідання ставки Верховного Головнокомандувача, де обговорювалися питання власного виробництва дронів, надходження зброї від західних партнерів та готовності оборонних споруд в прикордонних територіях та на напрямках активних бойових дій. Про це він повідомив у своєму офіційному Telegram каналі.

"Заслухав великий звіт щодо ступеня готовності фортифікаційних рубежів у прикордонних регіонах та на напрямках активних бойових дій. Його представили прем’єр-міністр Денис Шмигаль і голова Державної служби спеціального транспорту Олександр Яковець", — сказав Володимир Зеленський.

Також Президент повідомив, що під час ставки головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський представив інформацію про поточну ситуацію на фронті та організацію потаціі для підрозділів. У повідомленні йдеться, що також порушили питання темпів та потреб при комплектуванні нових бригад.

Міністр оборони Рустем Умєров доповів про графіки надходження зброї від іноземних партнерів у рамках оприлюднених пакетів допомоги.

"Доручив ужити всіх можливих заходів для скорочення строків. Особливо це стосується постачання засобів ППО для захисту людських життів та енергетичної інфраструктури", — зазначив Президент у дописі.

Окрім того, під час ставки Верховного Головнокомандувача міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін доповів про поточні терміни виробництва дронів та засобів РЕБ та забезпечення ними фронту.

Нагадаймо, що 1 травня Володимир Зеленський звільнив Іллю Вітюка з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у наших "Telegram"-овому каналі та Facebook!