ДСНС: дані про «евакуацію» із Кременчуцького району є «ворожим вкидом»



«ДСНС України інформує, що такі повідомлення є ворожим інформаційним вкидом, спрямованим на дестабілізацію ситуації» (фото ілюстративне)

Державна служба з надзвичайних ситуацій заявила, що інформація про евакуацію з деяких населених пунктів Кременчуцького району Полтавської області не відповідає дійсності.

«Через месенджер Telegram розповсюджується інформація нібито від ДСНС України щодо проведення «евакуації» з низки населених пунктів Кременчуцького району Полтавщини через ймовірні ракетні обстріли. ДСНС України інформує, що такі повідомлення є ворожим інформаційним вкидом, спрямованим на дестабілізацію ситуації», – йдеться в повідомленні, оприлюдненому ввечері 28 квітня.

Раніше цього місяця в Міністерстві внутрішніх справ попередили, що інформація щодо так званої евакуації з Харкова є фейком і «ворожим інформаційним вкидом, спрямованим на дестабілізацію ситуації в Україні».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум