ЗМІ: ЗСУ відвели танки “Абрамс” із фронту через загрозу російських безпілотників



Сили оборони України відвели з лінії фронту американські танки “Абрамс” через загрозу атак з боку російських безпілотників. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на американських військових посадовців.

“Україна наразі відійшла на другий план у своїй боротьбі з Росією, використовуючи бойові танки M1A1 “Абрамс”, надані США, частково через те, що російська війна з використанням безпілотників зробила їхню роботу надто складною для того, щоб їх не виявляли та не атакували”, – ідеться в матеріалі.

Заступник голови Об’єднаного комітету начальників штабів адмірал Крістофер Грейді та третій представник оборонного відомства заявили, що наразі танки відведено з лінії фронту, і США працюватимуть з українцями над “перезавантаженням” тактики.

Грейді наголосив, що в умовах, коли безпілотні авіаційні системи є скрізь, загроза для використання бронетехніки очевидна.

“Ми працюватимемо з нашими українськими партнерами та іншими партнерами на місцях, щоб допомогти їм продумати, як вони можуть використовувати бронетехніку в змінених умовах, коли все можна побачити миттєво”, – додав він.