Ворожий удар по порту "Південний" зруйнував ємності з агропродукцією, - Мінінфраструктури



Ворожий удар  по порту

Ворожий удар по порту "Південний" зруйнував ємності з агропродукцією , — Мінінфраструктури

Унаслідок удару Росії по порту "Південний" в Одеській області у п’ятницю, 19 квітня, було зруйновано ємності з агропродукцією. Вона мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

Про це повідомили на сайті Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. Як зазачили у відомстві, окупаційні російські війська ракетами атакували в порту два термінали, що спеціалізуються на перевалці агропродукціі.

Один із терміналів належить компанії з Сінгапуру "Дельта Вілмар". Ця компанія працює в Україні з 2004 року та володіє також кількома заводами з переробки агропродукції. Це понад $300 млн інвестицій та майже тисяча робочих місць.

У міністесртві зазначили, що це вже 39 атака РФ по об‘єктам портової інфраструктури на Одещині. Загалом пошкоджено та частково знищено 215 об’єктів, 153 транспортних засоби, вісім цивільних суден, постраждало 26 цивільних осіб.

Держава-агресорка Росія після того, як вийшла з "зернової угоди", систематично атакує порти України, щоб припинити експорт української агропродукції на світові ринки та підірвати продовольчу безпеку світу, наголосили у відомстві і додали, що зупинити агресора може наявність у України достатньої кількості систем ППО.

Зазначимо, що у зверненні до учасників Ради Україна – НАТО президент Володимир Зеленський підтвердив, що окупанти атакували ракетами портову інфраструктуру Одещини – під ударом опинився морпорт "Південний".

Російський удар по Одещині знищив ємності з зерном, яке мало йти до Азії і Африки – Мінінфраструктури qkxiqdxiqdeihrant

"Поки я готувався до цієї розмови, вони (росіяни. – Ред.) завдали удару по морському порту "Південний". Кілька ракет влучили в портові споруди, не лише українські, а й сінгапурські", – розповів президент.

Глава Одеської ОВА Олег Кіпер зазначив, що ворог поцілив у припортову інфраструктуру, внаслідок обстрілу росіян одна людина отримала поранення.

Російський удар по Одещині знищив ємності з зерном, яке мало йти до Азії і Африки – Мінінфраструктури

різне

різне