У Румунії над військовою авіабазою літали невідомі безпілотники



Пізно ввечері у понеділок біля аеропорту Констанца та розміщеної там військової бази помітили у повітрі кілька дронів. Про це повідомила пресслужба Повітряних сил Румунії.

15 квітня о 22:30 вартові 57-ї повітряної бази ім. Міхаїла Когелнічану біля аеропорту Констанци повідомили, що зафіксували у повітрі безпілотник в районі аеропорту. Невдовзі помітили ще два.

Безпілотники фіксувалися “електронними, оптичними способами та візуально”. Зазначається, що це були невеликі, скоріш за все комерційні апарати. Вони пересувалися на малій швидкості і висоті.

Після сповіщення вартових про присутність безпілотників попередили органи, що відповідають за безпеку цивільного повітряного руху, а до апаратів застосували засоби радіоелектронного впливу. Останні два безпілотники перестали спостерігатися на радарах і візуально близько 00:30.

“Командування 57-ї повітряної бази ім. Міхаїла Когелнічану передало питання Військовій прокуратурі для застосування процедур, передбачених законодавством для таких випадків. При військовому підрозділі призначено комісію, яка буде розслідувати інцидент”, – зазначили у пресслужбі.