Батько і син Козирі з села Гроза разом повернулися з Польщі, щоб захищати Україну



У селі Гроза Куп’янського району Харківської області внаслідок ракетного удару рашистських військ загинула родина полеглого воїна ЗСУ Андрія Козиря , якого хотіли перепоховати у рідному селі.

Московити вбили зокрема його сина Дениса, який також служив у Силах оборони, але демобілізувався через стан здоров’я.

Загиблого військового поховали в Дніпрі, а пізніше родичі організували його перепоховання в рідному селі, передає ZN.UA.

"Під час ракетного удару син загиблого військового, невістка та дружина перебували у кафе та, на жаль, загинули. Син загиблого захисника теж був військовим", — повідомив представник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

У в репортажі ТСН сказано, що на поминках зібралися родичі, близькі, сусіди воїна ЗСУ Андрія Козиря. Серед загиблих його син та уся родина.

До повномасштабного вторгнення московитів Андрій Козир і його син Денис були на заробітках у Польщі, йдеться в репортажі. З перших днів війни обидва повернулися в Україну і пішли до лав ЗСУ.

Спершу батько та син прийшли до військкомату у Львові. Звідти їх доправили на навчання, і невдовзі обидва опинились на фронті. Обидва воювали під Попасною влітку 2022 року.

Андрій отримав смертельне поранення в шию на третій день на фронті. Його поховали на Дніпропетровщині, оскільки на той момент батьківщина — село Гроза — перебувало під російьською окупацією. Восени 2022 Грозу визволили завдяки успішному наступу Сил оборони.

З часом Денис Козир демобілізувався через стан здоров’я. Влітку 2023 року Денис одружився.

Тим часом родина вирішила поховати Андрія Козиря на батьківщині — на кладовищі в Грозі. 5 жовтня перевезли тіло полеглого воїна, родина та сусіди зібрались, щоб його пом’янути. Близько полудня російські ракети "Іскандер" влучили у будівлю, де зібралось ледь не все село, в якому після окупації з 500 людей залишилось близько 100.

Внаслідок удару РФ загинула вся родина Андрія Козиря: росіяни убили Дениса, його дружину, маму дружини, бабусю, дідуся, — розповіли ЗМІ. "Загинули усі. Раніше в нашому селі по одній труні стояло, тепер буде по п’ять", - розповіла у коментарі Громадському місцева мешканка.

У Харківській поліції так пояснюють велику кількість жерт: "Приміщення маленьке, воно не було обладнане укриттям, тому така кількість загиблих. Ніяк інакше, як геноцидом чи злочином це назвати неможливо".

Сказано також, що удар завдали з території Московії ракетою "Іскандер".