Деякі підрозділи ЗСУ виснажені: росіяни прорвалися на Лиманському напрямку

Деякі підрозділи ЗСУ виснажені: росіяни прорвалися на Лиманському напрямку


Росіяни намагаються прорвати позиції Сил Оборони на всіх ділянках лиманського напрямку.

Російська армія прорвала оборону ЗСУ в районі села Веселе на Лиманському напрямку. Ця територія є непублічною, уточнити інформацію досить непросто. Про це інформують OSINT-аналітики зі спільноти DeepState.

Деякі  підрозділи ЗСУ виснажені: росіяни прорвалися на Лиманському напрямку

РФ просувається на Лиманському напрямку (фото з відкритих джерел)

"На жаль, ситуація важка та має тенденцію до погіршення через великий тиск з боку ворога. На всьому відрізку від Роздолівки до Білогорівки окупанти намагаються прорвати позиції Сил Оборони", — написано у повідомленні.

Зазначають, що загарбник накопичив підрозділи повітряно-десантної дивізії та тепер веде активний наступ в районі Веселого, просуваючись вздовж залізниці на схід від населеного пункту.

"Там і стався прорив одного з підрозділів, який за досить довгий час оборони вичерпав свої ресурси. Та й загалом бригада, яка стоїть у тому районі вже понад рік без ротацій, тримається на межі сил", - повідомляють аналітики.

Ще є спроби штурму у районі сіл Білогорівка, Золотарівка та Верхньокам’янка.

У DeepState стверджують, що загарбники хочуть прорватись в місто Сіверськ, аби зрізати Сіверський виступ і вийти в тил Силам Оборони в Серебрянському лісництві.

"Основною силою противника є піхота, якою вони буквально закидають у позиції українських військових. Бої в цьому районі дуже динамічні, позиції переходять із рук у руки, а окупанти не втрачають можливості кожне тимчасове зайняття позиції подати медійно як "великий" прорив", — додають експерти.

Нагадаймо, що "Коментарі" писали про те, що у Росії з’явився ще один союзник, не хоче сваритися з Путіним. Міністерство закордонних справ В’єтнаму кинуло виклик Європейському Союзу, відклавши зустріч із вищою посадовцем ЄС з питання російських санкцій перед можливим візитом у Ханой президента Росії Володимира Путіна.