Болгарія продовжила тимчасовий захист для українських біженців до березня 2025 року



болгарія

Відповідно до рішення Європейської Комісії, уряд Болгарії оголосив про продовження тимчасового захисту для українців, які втекли від війни до країни.

Як пише Novinite, продовження набуде чинності 4 березня 2024 року та триватиме один рік, передає Європейська правда.

Це відбулося після ухвалення рішення Європейської Комісії про продовження дії Директиви про тимчасовий захист, що підкреслює колективні зусилля, спрямовані на вирішення гуманітарних проблем, спричинених війною.

Болгарія, разом зі своїми європейськими партнерами, підтверджує свою прихильність наданню безпечного притулку тим, хто його потребує.

Раніше повідомлялося, що ЄС обговорить альтернативи "тимчасовому захисту" для українських біженців, в уряді України відреагували.

Як повідомлялося, за даними Євростату, статус тимчасового захисту у країнах Європейського Союзу на кінець листопада 2023 року мали 4,27 млн громадян, які залишили Україну внаслідок російського вторгнення. За листопад (останні наявні дані) їх кількість зросла на 36,6 тис.

Найбільше одержувачів тимчасового захисту з України перебувають у Німеччині (1,24 млн осіб; 28,9% від загальної кількості), Польщі (955,11 тис. осіб; 22, 3%) та Чехії (369,33 тис. осіб; 8,6%). Сумарна частка цих країн становить 59,8%.

Автор: Галина Ялівець